A fejlődési görbe segítségével megérthetjük az íjász pályafutásunk alatt végbemenő történéseket. Az edzések alkalmával többször is felhívom a figyelmet arra, hogy az íjászat a nehéz sportok közé tartozik. Sokan el sem tudják képzelni, hogy egy jól kivitelezett lövés mögött milyen kemény munka is van.

Bővebben...

A sportíjászat amolyan látens mostohagyermeke a honi sportéletnek, még akkor is, ha az elmúlt időszakban egyre több jelet ad magáról.  Egy szakág népszerűségének megállapításához bonyolult összetevős egyenlet szükséges, nagy általánosságban azonban elmondható, hogy az egyéni sportok többsége nehezen fújja a passzát szelet a látvány-sportok árnyékában. Molnár József sikereit nehéz lajstromba venni, több ízben bizonyult Európa legjobbjának, míg Tomsics Balázs az elmúlt időszak igazán felemelő eredményeivel büszkélkedhet. A két íjászt sok minden összeköti, azonban az osztrák Attergauban szerzett Európa-bajnoki érmek a közelmúlt nagy szenzációinak számítanak, kiváltképp, mert a két verseny egyéni eredményei a Haladás VSE íjászszakosztályának égisze alatt történtek. Az IAA által szervezett kontinensviadal némiképp reflektorfénybe helyezte a sportágat, és az aranyérmet szerző Molnár Józsefre, valamint az ezüstöt bezsebelő Tomsics Balázsra méltán lehetünk büszkék. Eredményeik önmagukért beszélnek.  A tapasztalatokról, a színfalak mögötti hátteréről, a felkészülésről és a jövőbeli perspektívákról adott exkluzív interjút a frissen érmet szerző íjászpárosunk a Haladás VSE hivatalos honlapjának.

Bővebben...

„Ha falnak ütköznöm, újrakezdem”- Interjú Takács Gergő szakosztályvezetővel

Fiatal, ámde régi motorosnak számít a honi sportíjász berkekben Takács Gergő, a Haladás VSE szakosztályvezetője.  Az egykori sportoló ma marketinges, edző és szakosztályvezető is egy személyben, az íjászat pedig alighanem örök szenvedély marad.  A zöld-fehéreknél komolyan számításba vett sportág jobbára unikumnak számít országszerte, hiszen elenyésző számban ismerik, pláne űzik komolyabban.  Gergőnek azonban egykori versenyzőként sikerült az, ami keveseknek adatik meg:  számos fiatalt tudott a sportág égisze alá csábítani Szombathelyen.  A Haladás VSE alatt működő sportíjász szakosztály köszöni szépen rendben van:  él  és virul. 

A sportág sajátosságairól, a szakosztályvezetés szakmai hátteréről, az edzők mindennapi életéről, és az íjászat jövőjéről beszélgettünk.

Bővebben...

text
text
text
text
text
text
text
text

A Magyar Íjász Szövetség Molnár Józsefet választotta a 2021-es esztendő legjobb terepíjászának. Egyesületünk világbajnok és Európa-bajnok versenyzőjének első alkalommal ítélték...
Többszörös Európa Bajnok íjászunk, Molnár József “Dodesz” felépülése után már nagy erőkkel készül a 2021-es szezonra. Tavalyi évét a korona-vírus...
Bár az eredeti versenynaptárban szereplő programból csak a hazai erőpróbákat sikerült megrendezni, így is komoly eredményeket értek el egyesületünk sportíjászai.
Két érmet gyűjtöttek be íjászaink a 3D Országos Bajnokságon. Tomsics Balázs csupán három, míg Kukorelli Edit nyolc ponttal maradt le...
Kukorelli Edit révén egy bronzérmet gyűjtöttek be sportíjászaink az Örkényben megrendezett 3D Grand Prix-versenyen. Az utóbbi időben remekül szereplő Tomsics...
text
text
text
text

Szeretném, ha Szombathelyen és környékén minél többen íjászattal foglalkoznának (ki hobbi, ki verseny szinten). Úgy döntöttem, hogy indítok külön edzést a kezdők és az utánpótlás versenyzők számára. Ezt a sportot szinte bárki bármikor elkezdheti, sőt azt szoktam mondani, minél idősebb vagy annál nyugodtabb is.

Az oktatás egyénre szabott tematika alapján történik. Mivel egyéni sportág, ezért mindenkinek máshol tart a fejlettségi szintje. Feladatomnak érzem, hogy az utánpótlás versenyzők, olyan közegbe kerüljenek, ahol a sport, a fejlődés, a tanulás és a barátság a legfontosabb. Első hónapokban nem szükséges a felszerelés, mindent biztosítunk. 

Gyerekeknél alapvető a helyes technika megtanítása. Mivel az íjászat az egyik legösszetettebb sportág elég sok odafigyelést és koncentrációt igényel. Ezzel elősegítve a gyerekek teljesítőképességét és eredményességét az iskolában. Az íjászat lépcsőin haladva, megtanuljuk, hogyan lehetünk kitartóak, hogyan küzdjük le és álljunk fel egy kudarc után. Segítem a gyerekeket abban, hogy a sport által megtanult dolgokat, hogyan tudják beépíteni a mindennapi életükbe. Emellett folyamatosan felkészítem őket különböző versenyekre, országos bajnokságokra és Diákolimpiára. 

További információért keressetek bizalommal!

Takács Gergő

+36 30 6300 237

takacs.gergo@haladasvse.hu

6 éve vagyok a Haladás VSE Sportíjász Szakosztályának vezetője. Az út, amin idáig jöttünk rögös volt. Sok siker és kudarc tarkítja életünk. De sosem kívántam másik csapatot; az én csapatom a legjobb! Mindenkire egyformán büszke vagyok.  Csapatvezetőnek és edzőnek lenni, nem könnyű feladat. Sajnos, sokan elfelejtik, hogy felelőlesek vagyunk a hozzánk csatlakozó emberekért. Támaszt és biztonságot kell nyújtanunk a gyerekek és a fiatalkorú versenyzők számára.

A csapattal elszakíthatatlan bizalom fűz össze minket, ami hosszú idő alatt fonódott össze. Felelősséggel tartozom irántuk és fordítva. Tudom, hogy követnek és támogatnak. Tudják, mit szeretnék elérni és tudják, hogy számíthatnak rám. Sosem az ego vitt előre, mindig azt néztem, ami a csapat érdeke. Szabályokat hozunk, amik azért vannak, hogy a csapat együtt maradjon, és együtt haladjanak a célok felé. A vezető a csapatért dolgozik, a csapat a vezetőért, ez szimbiózis. Ez tartja mozgásban az egészet. 

Hiszünk abban, amit csinálunk, és hiszünk egymásban. Ez a Nibur SE filozófiája! 

2010-ben volt egy álmom, ami már nem csak enyém, hanem az övüké, a miénk!

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com